Don Beck

Don Edward Beck hørte jeg i USA første gang i 2003, og jeg blev så optaget af hans tanker, at jeg arrangerede et topmøde i 2004 med ham og Andrew Cohen på Arkitektskolen på Holmen i maj 2004. DVD: www.wie.org/misc/leap-future.asp

Han kalder sig selv for aktivist. Hans vigtigste arbejdsredskab er Spiral Dynamics, som er udviklet af Clare Graves. Det er en socio/psykologisk beskrivelse af de værdisystemer, som har afløst hinanden i udviklingen af de forskellige kulturformer, som vi finder både i historien og i vor tid, hvor de eksisterer side om side. Han er en af hovedarkitekterne bag ophævelsen af apartheid i Sydafrika, og han har anvendt modellen i samarbejde med Nelson Mandela til opbygningen af “The Rainbow Nation”.

Spiral Dynamics er et af fremtidens ledelsesværktøjer – Don har anvendt det på Nation Building (Sydafrika, Afghanistan, Irak) Large scale transformation og Cooperate Reshape i erhvervsvirksomheder, samt i svært belastede undervisningsinstitutioner i den hårde del af Chicago, you name it.

Jeg har gennemført kursus med Don Beck i “Spiral Dynamics Level 2”

1. “Spiral Dynamics”, Don Edward Beck & Christopher C. Cowan, Blackwell Publishers 1999 er biblen om Spiral Dynamics. Falder den tung så spring til beskrivelsen af værdisystemerne, de såkaldte vMemes i afsnittet “Wizards Field Manual.”

2. “The never-ending upward quest” er en artikel i tidsskriftet “What is Enlightenment?” Fall/winther 2002: “Are you ready to Change now?” Tidsskriftet kan bl.a. fås på Atheneum eller hos EnlightenNext (Andrew Cohens Center i København). Er virkelig fremragende!! Don siger det er den bedste introduktion til SD til dato.