Mesterlære – en livsfortælling

  • Mesterlære – en livsfortælling

    Efter halvandet års intenst arbejde udkom min seneste bog, Mesterlære – en livsfortælling hos Gyldendal i 2011. Den handler om mit liv og den kulturudvikling som jeg har deltaget i fra min farfars landsbybevidsthed til det senmoderne menneske. Vi har gennemført en enestående positiv og nødvendig kulturudvikling. Bravo! Derefter kommer vores kritik, og den er lammende: Vi er druknet i vores egen succes, og vi skal videre.

Pressen skrev:
“Peter Bastian udstråler så meget energi og nerve og kommer så meget og så inspirerende rundt i bevidstheden og tilværelsen. Resultatet er en bog, der på samme tid er erindringsbilleder, kreativt manifest og ganske hårdtslående opgør med centrale dele af tidsånden. Ikke mindst dem som udspringer af hans egen generation.”
* * * * *
Jakob Levinsen,
Jyllands-Posten

”Sproget eksploderer mellem hænderne på en. Ordene virker som lussinger”
Politiken


”Generelt er bogen imponerende godt skrevet og man suser igennem den”… ”De mange scener fra hans liv fremstår friske og prægnante i sig selv, men de bærer også altid på pointer, der knytter an til tiden og livet”…”Det store flip og de høje fordringer støder frontalt sammen i Peter Bastian, og det er der kommet en meget læseværdig bog ud af”
Kristeligt Dagblad


”Den Peter Bastian, som kommer en i møde på siderne, er en mand der har meget på hjertet og usædvanlig meget at have det i”
Berlingske


”Morsomt, poetisk, filosofisk og, ikke mindst, musikalsk. Bogen er simpelthen en nydelse at læse.”
Netavisen 180 grader

En læser på Saxos hjemmeside: “I 70’erne fik jeg et væsentligt og langtidsholdbart indspark i tilværelsen ved Robert M. Pirsigs bog: “Zen – og kunsten at vedligeholde en motorcykel”. Her, mere end 30 år senere, får jeg leveret overbygningen: “Mesterlære – en livsfortælling” af Peter Bastian. Med referencer til en tid mange kender fra hver sin vinkel og personlige forløb, trækker Peter Bastian forståelige tråde til en dybde og et overblik få magter at sætte ord på. Bogen er en gave til et navlebeskuende café-Danmark som lider under manglen på visionære debatter.
Tak for det Peter Bastian. Mvh. Nils2.H”

Indslag i medier

Anmeldelser