CV og omtale for Bastian-Christensen-Mihalache

Musikerne er:

Peter Bastian på klarinet og fagot. Ham kender I godt!

Hans Jørgen Christensen spiller violin og ham kender I måske knap så godt, men det er sgu jeres egen skyld! Han er nemlig måske vores eneste nulevende legende inden for den sjældent hørte ægte danske spillemandstradition. (Med Kærlig Hilsen, Rødtjørnen, mv.)

George Mihalache kommer I til at kende rigtig godt i årene fremover. Han er rumænsk sigøjner, som har boet i Danmark i 9 år. Sjette generation musiker, lautari, af en berømt rumænsk musikerslægt, og en fænomenal tambal spiller. Tambal er det rumænske hakkebræt, et vandret “klaver” uden tangenter, som slås med køller. Han spiller også den fedeste, sugende strygebas!

Historien bag trioen er følgende: Eskild Romme fra Halkjær Kro havde en gammel drøm om at opleve Hans Jørgen Christensen og Peter Bastian på scenen sammen, og inviterede dem derfor til at deltage i Halkjær Festival 2000. De havde spillet sammen i deres pure ungdom 30 år tidligere, bl.a. på pladen Med Kærlig Hilsen. Peter Bastian har spillet med George Mihalache gennem årene og foreslog ham som tredjemand, og det blev approberet med applaus.

Bassen har altid været et problem i spillemandsmusikken, med sit bum, bum, bum, bum, men det fungerer helt mageløst med den specielle rumænske strygebas. I skal simpelthen høre, hvad den gør ved Rumlekvadrillen!! Hakkebrættet er faktisk et instrument som kendes fra dansk folkemusik, og det overraskende ved konstellationen af de tre musikere er, at det ikke lyder “fusioneret”, men autentisk. Som Ebbe Kløvedal Reich sagde: “Det lyder umiskendelig autentisk og dansk. Men måske fra en anden planet!” Med andre ord: ægte cross-over!

I 2003 spillede vi live til Dansescenens store satsning, balletten DANMARK, med koreografi af Thomas Eisenhardt, musik af Peter Bastian og scenografi af Bjørn Nørgård. Halvdelen af musikken var ren nordisk spillemandsmusik.

Vi spiller først og fremmest Dansk men også Svensk og Norsk. Rumænsk sigøjnermusik smutter også ind i mellem.

Læs mere her om Spillemand